[RETIS] Biodata Heroin Drama Setia Hujung Nyawa (15 Gambar)


Siapa yang tidak kenal dengan pelakon wanita yang sedang meletop dalam Drama Setia Hujung Nyawa, Nelydia Senrose atau nama sebenarnya Zaris Nelydia Senrose Nik Sen yang kian popular sekarang selepas berlabuhnya tirai Drama Adam dan Hawa.
Memegang watak utama bagi drama atau filem merupakan impian setiap pelakon, tidak kiralah pelakon yang lebih senior atau pun yang masih ‘hijau’ dalam dunia lakonan. Bagi pelakon remaja yang sedang meningkat naik, Nelydia Senrose yang sedang menjadi peneraju utama dalam drama bersiri ‘Setia Hujung Nyawa’memagang watak El yang disiarkan di slot Akasia TV3 bermula 24 Disember lalu, ini adalah cabaran terbesar buatnya.

BIODATA:
Nama sebenar: Nik Zaris Nelydia Senrose Nik Sen
Tarikh lahir: 30 Julai 1994
Asal: Kota Bharu, Kelantan
Keluarga: Ketiga daripada tujuh beradik
Kerjaya: Pelakon dan pelajar
Kolej: Kolej SEGI (pengkhususan psikologi)

Drama: Spa Q, Sirah Cinta, Datin Wannabe, Biru Cinta Di Laguna, Hati Seorang Perempuan, Khalifah, Anak Aku Artis, Ahmad Durrah, Mistik Alam Hitam, Segenggam Api Secangkir Pelangi, Puaka Bunga Tanjung, Friday I’m In Love dan Setia Hujung Nyawa.


Sekarang jom layan gambar dia yang lain-lain. Tarik nafas...nyelammmm~Fuuuuuuuuuu~

[RETIS] Biodata Heroin Drama Setia Hujung Nyawa (15 Gambar) [RETIS] Biodata Heroin Drama Setia Hujung Nyawa (15 Gambar) Reviewed by Unknown on Friday, January 25, 2013 Rating: 5

No comments