[BERITA] Di Dera Bapak Tiri Sampai Hilang Ingatan
Kuala Lumpur: Seluruh kepala serta badan dipenuhi parut dan dia turut hilang ingatan. Itu kesengsaraan dialami seorang kanak-kanak lelaki berusia 10 tahun akibat didera bapa tirinya sejak lebih tujuh tahun lalu.

Berdasarkan kesan kecederaan pada tubuhnya, kanak-kanak etnik Rohingya dikenali sebagai Shafiq itu dipercayai didera dengan dicucuh api puntung rokok, ditekap pisau panas, dipukul dengan kayu, wayar, tali pinggang, selain disepak terajang tanpa belas kasihan.

Akibat penderaan berterusan untuk tempoh panjang itu, Shafiq kini hilang ingatan dan menjalani rawatan hospital sebelum ditempatkan di sebuah rumah anak yatim di Selayang, dekat sini.

Dia diserahkan ke rumah anak yatim itu oleh wakil Pesuruhjaya Tinggi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu bagi Pelarian (UNHCR) yang berpejabat di Kuala Lumpur, semalam.

Menerusi maklumat diberikan kepada jurubahasa, Nasaruddin Shamsuddin, 13, kerana Shafiq tidak fasih berbahasa Melayu, kanak-kanak itu hanya mengingati beberapa fakta secara umum disebabkan ingatannya terjejas berikutan trauma dialami terlalu teruk akibat kesan penderaan.
Bila setan mengusai diri~
[BERITA] Di Dera Bapak Tiri Sampai Hilang Ingatan [BERITA] Di Dera Bapak Tiri Sampai Hilang Ingatan Reviewed by Unknown on Thursday, January 24, 2013 Rating: 5

2 comments

  1. kesiannay budak ni..bapak tiri dia ni mmg kejam..sbb tu agaknya mak ngn abg dia lari tgglkn bapak tiri dia tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup..Kesian bdak nih..Kesetanan betol bapak tiri dia..

      Delete