Siapa pencetus & disebalik makna LISTEN!

Siapa pencetus & disebalik makna LISTEN!
Wow, siapakah beliau ini, hinggakah di carian google, namanya melonjak tempat pertama melebihi artis-artis yang kita sedia tahu. Adakah beliau artis atau pelakon? ataupun sedang bertanding di Maharaja Lawak Mega? Beliau ini lah pencetus fenomena LISTEN di facebook dan twitter beberapa hari lalu. 

Jom layan video "listen"  yang memterpopularkan beliau tu dulu, sebelum ke sisi lain. :)


Beliau telah mencetuskan fenomena "Listen! Listen Listen! " yang sebenarnya beliau perlu berfikir kenapa perlu minta respect dari orang lain jika diri sendiri tidak mampu memberi respek kepada orang lain? Easy! Think again before you speak

Kedah : Universiti Utara Malaysia (UUM) - Sebuah video seorang penceramah forum awam universiti menghina pelajar telah merebak secara pantas di forum , blog dan Facebook bukan kerana Kualiti Forum tetapi sebaliknya!

Video 24-minit menunjukkan yang penceramah - Sharifah Zohra Jabeen iaitu presiden organisasi Suara Wanita 1Malaysia atau SW1M . Forum bertajuk "Seiringkah mahasiswa dan Politik? '(Adakah graduan dan politik sejajar?) Telah diadakan di Universiti Utara Malaysia (UUM) di Sintok, Kedah pada 8 Dis.

Segalanya tercetus apabila seorang pelajar, Bawani KS, yang berdiri untuk membincangkan dan menyuarakan keputusan mahkamah tentang Bersih dan soalan mengapa Malaysia tidak mampu untuk menawarkan pendidikan percuma seperti negara-negara lain.

Sedang Cik Bawani KS masih lagi memberikan pendapat dan hujah maka sikap kurang ajar Sharifah Zohra Jabeen terserlah dengan merampas microfon dengan cara untuk mengelakkan Cik Bawani dari meneruskan Hujahnya. Adakah ini cara seorang MC? Adakah ini 'Forum' ?

Video ini bermula dengan pelajar-pelajar yang mengambil sumpah untuk pergi terhadap 'budaya sesat', 'pemusnah keamanan', 'demonstrasi jalanan' dan 'keamanan dan keharmonian di kalangan rakyat Malaysia yang berbilang kaum tanpa gangguan pihak ketiga.

Kerana ini telah banyak video-video parody dikeluarkan.. Jom layan..
Paling suka parody Mr. Bie.. :D

Siapa pencetus & disebalik makna LISTEN! Siapa pencetus & disebalik makna LISTEN! Reviewed by Unknown on Wednesday, January 16, 2013 Rating: 5