[BERITA Pelajar Pekak Tikam 14 Pelajar di Kolej Texas (9 Gambar + 1 Video)

Thursday April 11, 2013Seorang pelajar pekak berusia 20 tahun, Dylan Quick menikam 14 orang di kampus Kolej Lone Star Community, Texas -  dalam kejadian yang bermula pukul 11.15 pagi kelmarin.

Pihak berkuasa menyatakan, Quick yang kemudian ditangkap menghadapi tiga dakwaan melakukan serangan di kolej Amerika Syarikat (AS) itu. Kebanyakan mangsa serangan cedera di muka dan leher. Setakat ini, tiada kematian dalam kejadian itu.

Pihak berkuasa berkata, Quick memberitahu, dia pernah berangan-angan sejak beberapa tahun lalu untuk menikam orang ramai sehingga mati dengan menggunakan pisau lipat. Quick kemudian ditangkap oleh beberapa rakan pelajarnya selepas mereka bergelut dengannya sebelum ketibaan polis.

Ryan Ballard

Empat orang pelajar yang menangkap Quick ialah Steven Maida, Erik Bertrand, Ryan Ballard dan seorang lagi yang hanya dikenali sebagai James.

Mereka mengejar pelajar tersebut sebelum bertindak menjatuhkan dan menangkapnya. Kebanyakan mangsa pelajar itu ialah wanita. Ketika kejadian, ramai pelajar melarikan diri daripada mengelak menjadi mangsa Quick. Mangsa-mangsa yang cedera kemudian dihantar ke hospital untuk dirawat.

Motif Quick menikam mangsa itu masih belum diketahui. - Agensi

Lek r, pisau lipat je kot...

Video ketika tangkapan :


[BERITA Pelajar Pekak Tikam 14 Pelajar di Kolej Texas (9 Gambar + 1 Video) [BERITA Pelajar Pekak Tikam 14 Pelajar di Kolej Texas (9 Gambar + 1 Video) Reviewed by Unknown on Thursday, April 11, 2013 Rating: 5

No comments