HUSEIN KHUDRI - Pemuda Sunni Digantung Mati Pemerintah Syiah Iran


HUSEIN KHUDRI - Pemuda Sunni Digantung Mati Pemerintah Syiah Iran http://apahell.blogspot.com/2013/04/dunia-husein-khudri-pemuda-sunni.html

HUSEIN KHUDRI - Pemuda Sunni Digantung Mati Pemerintah Syiah Iran | Husein Khudri, seorang aktivis sunni dari parti 'Al-Hayat Al-Hurrah' ( hidup bebas) Kurdistani. Lihatlah wajahnya disaat akhir sebelum di hukum gantung oleh pemerintah Syiah Rafidhah Iran.

Beliau dihukum gantung kerana aktif membela hak minoriti muslimin sunni di Iran.

Hukuman mati atas ahlus sunnah adalah perkara biasa di Iran. Apa yang luar biasanya adalah saudara kita ini masih boleh menguntumkan senyuman sedangkan leher dijerat tali, dan hanya dengan satu tendangan beliau akan tergantung. Luar biasa juga bilamana beliau tetap istiqamah dalam kebenaran walaupun nyawanya akan melayang.

Kisah indah ini mengingatkan semula kisah para sahabat iaitu Khubaib bin Adi (muslim pertama yang syahid di tiang gantung), sewaktu penduduk Quraisy memutuskan untuk menggantungnya, mereka bertanya kepadanya: Bagaimana jika Nabi Muhammad menggantikan posisimu?" Khubaib menjawab, "Demi Allah, Aku tidak rela bila Aku dalam keadaan sihat bersama keluargaku, sedangkan Nabi Muhammad tertusuk duri”.

Setelah itu Khubaib bin Adi akhirnya dihukum mati oleh suku Quraisy.

Mati bagiku tak menjadi masalah
Asalkan ada dalam redha dan rahmat Allah
Dengan jalan apapun kematian itu terjadi
Asalkan kerinduan kepadaNya terpenuhi
Kuberserah menyerah kepadaNya
Sesuai dengan taqdir dan kehendakNya

Syiah jadian di Malaysia, jangan ingat kami Ahlul Sunnah Wal Jamaah berdiam diri dengan kerakusan kamu mengelirukan UMAT hari ini..

HUSEIN KHUDRI - Pemuda Sunni Digantung Mati Pemerintah Syiah Iran HUSEIN KHUDRI - Pemuda Sunni Digantung Mati Pemerintah Syiah Iran Reviewed by Unknown on Wednesday, April 03, 2013 Rating: 5

No comments