Sungai Gangga Tempat Buang Mayat (12 Gambar)

Sungai Gangga Tempat Buang Mayat (12 Gambar) | Apa yang kita dengar tentang Sungai Gangga adalah bahawa sungai tersebut adalah sungai suci, dan itulah yang selalu di war-warkan oleh kerajaan India kepada dunia. Di sungai ini penduduk setempat menyandarkan hidupnya. Mereka melakukan banyak perkara di sungai ini dari mencuci pinggan hinggalah mandi untuk membersihkan badan.

Namun tahukah anda, bahawa disungai ini sebenarnya juga merupakan tempat pembuangan mayat bagi keluarga-keluarga miskin yang tidak mempunyai bayaran untuk menguruskan anggota keluarga mereka yang telah meninggal. Mayat di buang di sungai ini sebagai tempat pengebumian mereka.


Sering di temui mayat di tempat ini dalam keadaan yang sudah membusuk dan sangat mengerikan, bahkan ada kalanya mayat-mayat tersebut di makan oleh binatang seperti burung dan anjing. Memang tempat yang sangat seram dan menakutkan.

Meskipun mayat adalah manusia yang sudah tidak bernyawa, sebenarnya mereka juga harus dihormati dan di muliakan. Namun mungkin memang begitulah cara penduduk setempat menghormati dan memuliakan mayat-mayat tersebut.

Gambar-Gambar di bawah ini akan membawa anda kepada sebuah cerita yang sebenarnya tentang Sungai Gangga yang selalu disebut-sebut sebagai sungai suci.
P/s : Suci dalam Debu..Ngeh3..

Sungai Gangga Tempat Buang Mayat (12 Gambar) Sungai Gangga Tempat Buang Mayat (12 Gambar) Reviewed by Unknown on Sunday, August 11, 2013 Rating: 5

No comments