HEBAT!!! Bina Kilang Tukar Bahan Plastik Hasilkan Petrol (12 Gambar)

HEBAT!!! Bina Kilang Tukar Bahan Plastik Hasilkan Petrol (10 Gambar) | Ibrahim Soboh dari Gaza telah membina sebuah loji berteknologi tinggi dengan hanya menggunakan peralatan asas untuk menukar plastik kepada minyak petrol. Beliau mengambil masa hanya 7 bulan untuk menyiapkan kilang mini beliau.


Pengepungan Israel ke atas Gaza telah menyebabkan kesusahan dan kesengsaraan kepada lebih 1.8 juta penduduknya dan sumber utama yang terjejas adalah minyak petrol. Kesempitan ini membawa kepada beberapa idea kreatif dari mereka sebelum ini dan ini adalah tekonologi terbaru yang dihasilkan.

Ibrahim Soboh enggan mendedahkan rahsia ciptaannya tetapi berkata idea itu datang apabila beliau mengetahui bahawa plastik dibuat dari bahan api dan hasil buangan di Gaza yang utama adalah plastik.

Menurut beliau lagi, setiap 1.5 kilogram plastik akan memberikan satu liter bahan api dan hasil ini dapat digunakan untuk menjana elektrik, kereta dan mesin-mesin yang lain. Beliau juga sedang mencari penderma untuk mendirikan kilang yang lebih besar dan percaya bahawa teknologi ini dapat menyelesaikan 2 masalah utama iaitu menggalakkan kitar semula dan membantu krisis bahan api di Gaza.P/s: Permudahkan urusan mereka ya Allah..

HEBAT!!! Bina Kilang Tukar Bahan Plastik Hasilkan Petrol (12 Gambar) HEBAT!!! Bina Kilang Tukar Bahan Plastik Hasilkan Petrol (12 Gambar) Reviewed by Unknown on Friday, April 11, 2014 Rating: 5

No comments