Suspek Edit Gambar Rosmah Telah Ditahan (2 Gambar)

KUALA LUMPUR: Pemilik akaun media sosial Facebook yang didakwa menghina isteri Perdana Menteri, Datin Seri Rosmah Mansor dengan memaparkan gambar cebisan daging mayat manusia yang berkecai dan terdapat wajah Datin Seri Rosmah Mansor telah ditahan polis untuk membantu siasatan.Sumber polis memberitahu, suspek yang berumur 25 tahun ditahan oleh sepasukan polis di kediaman suspek di Bandar Universiti, Seri Iskandar, Perak sekitar jam 12.10 pagi tadi.

Penahanan dibuat berdasarkan satu laporan polis yang dilakukan di Balai Polis Sentul berkenaan dengan penyebaran satu gambar cebisan daging mayat manusia yang dikatakan Datin Seri Rosmah Mansor.

Polis turut merampas beberapa barang milik suspek seperti telefon bimbit, komputer peribadi dan beberapa alatan yang lain yang disyaki digunakan dalam penyebaran gambar tersebut.

Suspek kini ditahan di Lokap Berpusat Jinjang dan kes diklasifikasi di bawah Seksyen 233 (1) CMA (Jenayah Siber) dan Seksyen 505 (B) Kanun Keseksaan.  

Pada Jumaat lalu, laman media sosial seperti Facebook dan Twitter telah dibanjiri dengan sebuah berita yang dimuatnaik dari sebuah akaun Facebook dari seorang lelaki 'Syed Saifullah' yang menyatakan bahawa "pesawat yang membawa Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak dan isterinya Datin Seri Rosmah Mansor telah hilang dari radar dan dijumpai terhempas di Lautan Sumatera Selatan"

Bersama-sama kenyataan tersebut turut disertakan sekali gambar ngeri berupa cebisan daging mayat yang hancur berkecai dan dikatakan ianya milik Datin Seri Rosmah Mansor.

Sedikit latarbelakang syed saifullah


Syed Ahmad Saifullah bin Hashim

No. K/P : 890620-10-5311

Tarikh lahir : 20 Jun 1989

Taraf Kahwin: Bujang

Alamat Rumah  No. 29 Jalan Bandar U 18, Seri Iskandar, Perak.

Suspek Edit Gambar Rosmah Telah Ditahan (2 Gambar) Suspek Edit Gambar Rosmah Telah Ditahan (2 Gambar) Reviewed by Unknown on Sunday, April 06, 2014 Rating: 5

2 comments

  1. dude emno edit pic gmbr pembangkang mcm2 tu xde kena apa2 pun tindakan apehal???

    ReplyDelete
  2. Dah tak ada kerja lain agaknya ye.......

    ReplyDelete