Kronologi Ummi Nadiah Filzah Daud Pelajar Malaysia Meninggal di Mesir

Kronologi Ummi Nadiah Filzah Daud Pelajar Malaysia Meninggal di Mesir - Ummi Nadiah Filzah Binti Daud pelajar Malaysia di Mesir meninggal dunia. Menerusi laman facebook Media Perubatan, dukacitanya dimaklumkan bahawa seorang pelajar Malaysia iaitu Ummi Nadiah yang kritikal akibat kemalangan sejak 4 Jun 2014 telah menghembuskan nafas terakhirnya pada 15 Jun 2014 di Unit Rawatan Rapi, Hospital Miri Iskandariah, Mesir. 

ummi Nadiah Filzah


Terdahulu, Allahyarhamah Ummi Nadiah Filzah Daud Ummi Nadiah bersama lima rakannya yang juga penuntut Fakulti Pergigian Universiti Iskandariah telah terlibat dalam kemalangan ketika menaiki sebuah van menuju lapangan terbang Borg el Arab untuk pulang ke tanah air. Van yang dinaiki mereka dikatakan terlanggar sebuah lori sebelum kesemua penuntut berkenaan tercampak di Tasik Mesir.


Kronologi Ummi Nadiah Filzah Daud Pelajar Malaysia Meninggal Dunia

4 Jun 2014: Satu kemalangan melibatkan 6 penuntut Fakulti Pergigian Universiti Iskandariah telah berlaku pada jam 8.30 malam ketika van yang dinaiki mereka telah melanggar sebuah lori ketika dalam perjalanan ke Lapangan Terbang Borg el Arab untuk pulang ke tanah air. Susulan itu, semua mangsa dikejarkan ke Hospital Salamah untuk rawatan lanjut. 2 daripada mereka hanya mengalami cedera ringan dan dibenarkan pulang.

ummi Nadiah Filzah

6 Jun 2014: Senarai 4 Mangsa masih dalam rawatan manakala 2 lagi telah dibenarkan pulang

Siti Nurul Aisyah bt Zahari telah selesai menjalani pembedahan tangan di Hospital Pakar Tulang Nariman.
Fatin Inani bt Mohd Noh berada di Hospital Nur Islam,Camp Caesar telah selesai pembedahan plastik di bahagian muka dan rahang.

Ummi Nadiah Filzah bt Daud masih belum sedar sepenuhnya berada di wad ICU Hospital Salamah, Azarita.
Siti Shahirah bt Abdul Jalil kini berada di ICU Hospital Al Miri sekarang dalam keadaan stabil dan sedang menunggu waktu untuk menjalani pembedahan.


9 Jun 2014 : Siti Shahirah binti Ab Jalil telah dipindahkan ke Hospital Nur islam bagi menjalani pembedahan rahang.
Ummi Nadiah Filzah binti Daud pula telah dipindahkan ke Hospital Miri Iskandariah, Mesir.

11 Jun 2014: Penderma darah diperlukan untuk salah seorang mangsa kemalangan, Ummi Nadiah Filzah bt Daud.

ummi Nadiah Filzah


15 Jun 2014: Ummi Nadiah Filzah binti Daud dilaporkan menghembuskan nafas terakhir di Unit Rawatan Rapi, Hospital Miri Iskandariah, Mesir.

ummi nadiah filzah

al-fatihah untuk Allahyarhamah saudari Ummi Nadiah Filzah bt Daud, semoga roh dicucuri rahmat. Damai la disana wahai saudaraku..

sumber 
Kronologi Ummi Nadiah Filzah Daud Pelajar Malaysia Meninggal di Mesir Kronologi Ummi Nadiah Filzah Daud Pelajar Malaysia Meninggal di Mesir Reviewed by Unknown on Wednesday, June 18, 2014 Rating: 5

No comments