Sikap Terpuji Pasukan Algeria Yang Mendermakan Wang RM27 Juta Kepada Penduduk Gaza (6 Gambar)

Sikap Terpuji Pasukan Algeria Yang Mendermakan Wang Kepada Penduduk Gaza (6 Gambar) | Walaupun gagal ke pusingan suku akhir Piala Dunia, pasukan Algeria antara pasukan yang menjadi tumpuan media sehingga ini.

Sikap Terpuji Pasukan Algeria Yang Mendermakan Wang Kepada Penduduk Gaza (6 Gambar)

Difahamkan, pasukan Algeria akan menderma wang yang dimenangi semasa pusingan ke-16 Piala Dunia itu berjumlah RM27 juta.

Pasukan yang sangat menyerlah ketika perlawanan akhir mereka menentang Jerman Selasa lalu kelihatan lebih menyerlah walaupun di luar padang.

Wartawan dari Jordan, Waleed Abu Nada berkata, penyerang Algeria, Islam Slimani mendedahkan bahawa mereka akan mendermakan kesemua wang Piala Dunia yang dimenangi kepada rakyat di Gaza, Palestin.

Menurut Slimani, pemain Algeria memilih berbuat demikian kerana merasakan wang tersebut lebih diperlukan rakyat Gaza berbanding mereka.

Sikap yang tidak mementingkan diri sendiri daripada pasukan Algeria sekaligus menjadi contoh kepada pasukan-pasukan dari Afrika yang mana pasukan Ghana dan Cameroon sering berkelahi kerana wang.

Dan ini antara gambar sambutan yang diterima mereka semasa pulang daripada kejohanan tersebut

Sikap Terpuji Pasukan Algeria Yang Mendermakan Wang Kepada Penduduk Gaza (6 Gambar)


P/s : Sungguh terpuji sikap mereka...

Sikap Terpuji Pasukan Algeria Yang Mendermakan Wang RM27 Juta Kepada Penduduk Gaza (6 Gambar) Sikap Terpuji Pasukan Algeria Yang Mendermakan Wang RM27 Juta Kepada Penduduk Gaza (6 Gambar) Reviewed by Unknown on Saturday, July 05, 2014 Rating: 5

No comments