Kisah Antara HSBC & Dato' Sri Ismail Sabri Bin Yaakob (2 Gambar)

Kisah Antara HSBC & Dato' Sri Ismail Sabri Bin Yaakob (2 Gambar)

Kisah Antara HSBC & Dato' Sri Ismail Sabri Bin Yaakob (2 Gambar) | Umum mengetahui berita berkenaan HSBC yang bertindak menutup akaun petubuhan atau persatuan Islam yang menyalurkan dana atau bantuan kepada rakyat Gaza. Ini tidak pelik kerana HSBC adalah salah satu bank milik yahudi yang terawal mereka tubuhkan.


Kerana kes tersebut, baru ramai rakyat Malaysia sedar siapakah HSBC ini, mereka beramai-beramai memboikot bank tersebut yang dirasakan terlalu melampau dalam tindakkannya.

Salah seorang yang memboikot HSBC ialah Menteri kita sendiri iaitu Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani Malaysia, Dato' Sri Ismail Sabri Bin Yaakob telah memprotes tindakan mereka itu dengan menghantar surat permohonan untuk menutup akaunnya dengan bank tersebut. Sejuta syabas dan salute kepada Dato' Sri Ismail.


Harapannya, agar rakyat Malaysia yang mempunyai akaun di bank tersebut menutup akaunnya dengan segera sebagai tanda protes terhadap tindakan biadapnya kepada NGO Malaysia yang menyokong Palestin. - ubibadok.bs.com

Kisah Antara HSBC & Dato' Sri Ismail Sabri Bin Yaakob (2 Gambar) Kisah Antara HSBC & Dato' Sri Ismail Sabri Bin Yaakob (2 Gambar) Reviewed by Unknown on Friday, August 08, 2014 Rating: 5

No comments