Terselamat Walaupun Terhempas Dari Ketinggian 33 Ribu di Udara (5 Gambar)

Terselamat Walaupun Terhempas Dari Ketinggian 33 Ribu di Udara (5 Gambar)

Terselamat Walaupun Terhempas Dari Ketinggian 33 Ribu di Udara (5 Gambar) | Mungkin ramai yang tak tahu mengenai kemalangan yang melibatkan pesawat JAT Yugoslav Airlines Flight 367 yang terjadi lebih 40 tahun lalu.

Pesawat tersebut telah terhempas di sebuah perkampungan di Republik Czech selepas kapal terbang tersebut terputus dua dipercayai akibat dibom, yang mana bom tersebut telah diletakkan dalam badan pesawat terlebih dahulu pada 26 Januari 1972.

Vesna Vulovic http://en.wikipedia.org/wiki/Vesna_Vulovi%C4%87

Pesawat yang membawa 28 orang itu telah mengorbankan 27 individu manakala seorang pramugari, Vesna Vulovic merupakan satu-satu mangsa yang terselamat dalam nahas udara tersebut.

JAT 367 dalam perjalanan dari Stockholm, Sweden ke Belgrade, Serbia dilaporkan jatuh dari ketinggian 33,000 kaki sama seperti ketinggian MH17 berada ketika ianya ditembak jatuh di timur Ukraine pada 17 Julai lalu.

Vesna, 64, telah direkodkan dalam Guinness Book of Record sebagai individu yang terselamat daripada jatuhan yang paling tinggi tanpa sebarang alat keselamatan yang dipasang terhadap dirinya. 
Terselamat Walaupun Terhempas Dari Ketinggian 33 Ribu di Udara (5 Gambar) Terselamat Walaupun Terhempas Dari Ketinggian 33 Ribu di Udara (5 Gambar) Reviewed by Unknown on Monday, August 25, 2014 Rating: 5

No comments