Peragut Sanggup Potong Tangan Wanita Demi Gelang Emas (4 Gambar)


Peragut Sanggup Potong Tangan Wanita Demi Gelang Emas (4 Gambar) http://apahell.blogspot.com/2014/09/peragut-sanggup-potong-tangan-wanita.html

Peragut Sanggup Potong Tangan Wanita Demi Gelang Emas (4 Gambar) | Pasir Puteh - Baru-baru ini tersebar beberapa gambar di aplikasi Whatsapp yang memaparkan gambar seorang wanita yang telah kehilangan tangan sebelah kanannya akibat di kelar oleh peragut.

Menurut deskripsi gambar tersebut, kejadian telah berlaku berdekatan stesen minyak Petron di Pasir Puteh, Kelantan. Kejadian dikatakan terjadi pada 27 September, 2 petang. Menurut sumber, mangsa adalah seorang pemilik kedai telur.


Selain itu, dinyatakan juga tangan wanita itu telah di tetak kerana peragut tersebut ingin mengambil gelang emas ditangan mangsa.

Memang gila betul perangai peragut nih. Tak ada perasaan belas kasihan langsung. Diharap pihak berkuasa berjaya menangkap si bangsat ini!


Kami memohon agar semua berhati-hati terutamanya bagi kaum wanita. Jika boleh, kurangkan membawa barangan yang boleh menarik perhatian peragut seperti barang kemas dan seumpamanya.

Sebolehnya, ketika berjalan di kawasan yang terdedah, pastikan anda tidak berjalan keseorangan. Lagi elok kalau yang temankan anda adalah seorang lelaki. - SiakapKeli.com


Tips Elak Diragut

1. Jika berjalan kaki ikut arus kenderaan yang bertentangan supaya boleh nampak jika ada sebarang keadaaan yang mencurigakan.

2. Rapatkan beg ke badan dan pegang erat dengan kedua-dua tangan sekali gus menunjukkan tanda dalam keadaan berhati-hati.

3. Bawa dompet kecil yang diletakkan di dalam kocek ketika keluar berjalan-jalan.

4. Usah letak dompet atau beg tangan atas meja ketika makan di kedai.

5. Elak pakai barang kemas yang boleh dilihat dengan jelas oleh peragut.

6. Tidak sesuai diletakkan beg tangan dalam bakul motosikal.

Peragut Sanggup Potong Tangan Wanita Demi Gelang Emas (4 Gambar) Peragut Sanggup Potong Tangan Wanita Demi Gelang Emas (4 Gambar) Reviewed by Unknown on Sunday, September 28, 2014 Rating: 5

No comments