Pesawat MH198 ke Hyderabad Berpatah Balik Kerana Masalah Teknikal

Pesawat MH198 ke Hyderabad Berpatah Balik Kerana Masalah Teknikal

Pesawat MH198 ke Hyderabad Berpatah Balik Kerana Masalah Teknikal | Pesawat Malaysia Airlines (MAS) Penerbangan MH198 yang berlepas ke Hyderabad, India pada 10.20 malam tadi terpaksa berpatah balik akibat masalah teknikal.

Pesawat Boeing 737 itu mendarat di KLIA pada 2.01 pagi tadi tanpa sebarang insiden.

Menurut kenyataan MAS pagi ini, kerosakan itu tidak memberi kesan kepada pesawat atau penumpang tetapi sebagai langkah berjaga-jaga, kapten penerbangan mengambil keputusan untuk berpatah balik.

"Sejurus tiba, penumpang dan kru keluar dengan selamat dan diberi penginapan di hotel berhampiran," menurut kenyataan itu.

Penerbangan MH198 sudah dijadualkan semula sebagai MH198D dan akan berlepas pada 12 tengah hari nanti dan dijangka tiba di Hyderabad pada 1.35 petang waktu tempatan.

"Malaysia Airlines kesal dengan gangguan terhadap rancangan perjalanan penumpang tetapi keselamatan penumpang adalah keutamaan syarikat," menurut kenyataan itu.


P/s: Adakah mungkin wujud percubaan HIJACKED oleh Amerika dan Yahudi laknatullah terhadap pesawat MH 198 ??? Allahu' Alam..

Pesawat MH198 ke Hyderabad Berpatah Balik Kerana Masalah Teknikal Pesawat MH198 ke Hyderabad Berpatah Balik Kerana Masalah Teknikal Reviewed by Unknown on Sunday, September 14, 2014 Rating: 5

1 comment

  1. ada sumber mengatakan cubaan remote MH198 oleh musuh islam... ayuh bangkit para cerdik pandai kita bina empayar kita sendiri tanpa bergantung kepada mrk ini. cuba search video utube. penerangan radar ministery of deffense russia berkaitan MH17 berdurasi lebih 30 min. anda akan dpt petunjuk siapa salah siapa yg benar..wallahuaklam...

    ReplyDelete