Soalan Bocor Bermula Dari Negeri Johor

Soalan Bocor Bermula Dari Negeri Johor

Soalan Bocor Bermula Dari Negeri Johor | Vientiane: Tan Sri Muhyiddin Yassin tidak menolak kemungkinan kebocoran kertas soalan Ujian Pencapaian Sekolah Rendah (UPSR) sebagai tindakan sengaja untuk mensabotaj dirinya dan Kementerian Pendidikan.

Timbalan Perdana Menteri yang marah dengan kejadian itu mengumumkan penubuhan jawatankuasa bebas bagi menyiasat sehingga ke akar umbi bagi mengenal pasti dalang di sebalik perbuatan itu.

Lembaga Peperiksaan juga perlu mengambil tindakan sewajarnya di peringkat dalaman bagi memastikan ia tidak berulang, selain mencari siapa yang bertanggungjawab.

Kenal pasti pihak terbabit

"Saya tidak mahu membuat ramalan sama ada pegawai dalam Lembaga Peperiksaan terbabit. Laporan polis sudah dibuat supaya siasatan terperinci dimulakan bagi mengenal pasti pihak yang terbabit.

"Ini amat serius dan berharap polis ambil tindakan tegas dan kenakan hukuman seberat mungkin bila dalangnya dibawa ke muka pengadilan," katanya dalam sidang media, di sini semalam. BH

Soalan Bocor Bermula Dari Negeri Johor Soalan Bocor Bermula Dari Negeri Johor Reviewed by Unknown on Friday, September 12, 2014 Rating: 5

No comments