Tun Mahathir Buat Pandu Proton Iriz ke Pavillion (8 Gambar)

Tun Mahathir Buat Pandu Proton Iriz ke Pavillion (8 Gambar)

Tun Mahathir Buat Pandu Proton Iriz ke Pavillion (8 Gambar) | Wahh.. Akhirnya Proton PCC, Iriz, pertama kalinya turun ke atas jalan tanpa sebarang 'bungkusan' di The Loaf, Pavillion.

Bagi yang belum tahu, Proton Iriz adalah kereta kompak pertama dari Proton yang sebelum ini tidak pernah dipandu di atas jalan raya secara terang-terangan. Ini adalah kali pertama ia dipandu di atas jalan tanpa ada sebarang sticker pembalut.

Yang lebih mengejutkan, kereta itu dibawa sendiri oleh Pengerusi Proton, Tun Dr. Mahatir Mohammad ke sana untuk bersarapan!. Beliau dilihat bersama beberapa pegawai tertinggi Proton bersarapan bersama.

Tapi, ini adalah satu kejutan yang menarik dan teknik marketing yang baik dari Proton sendiri, dengan memberi Bekas Perdana Menteri sendiri membawa kereta berkenaan.

Jom saksikan gambar Tun dan Proton Iriz ni bersama. Boleh nampak dalam kereta tu, Tun sendiri yang pandu! - SiakapKeli.com
Tun Mahathir Buat Pandu Proton Iriz ke Pavillion (8 Gambar) Tun Mahathir Buat Pandu Proton Iriz ke Pavillion (8 Gambar) Reviewed by Unknown on Sunday, September 14, 2014 Rating: 5

5 comments

 1. Bukan kereta kompak pertama..proton sblm ni ada mengeluarkan proton tiara n proton savvy..

  ReplyDelete
  Replies
  1. tu la pasalnya..abis2 savvy yg kat rmh aku ni bkn kompak ke

   Delete
 2. tahniah proton.. aku bangga

  ReplyDelete
 3. santai betul Tun M bawak kereta yea

  semoga kereta ini dapat menjadi kebangaan Malaysia

  ReplyDelete