Kisah Driver Menolak Dari Menerima Cek 2 Juta

Kisah Driver Menolak Dari Menerima Cek 2 Juta http://apahell.blogspot.com/2014/10/kisah-driver-menolak-dari-menerima-cek.html

Kisah Driver Menolak Dari Menerima Cek 2 Juta | Pemandu kepada Li Ka Shing – LKS (Jutawan No 1 di Asia) telah berkhidmat lebih 30 tahun dengan LKS dan telah capai umur bersara. LKS sebagai tanda penghargaan telah memberinya cek bernilai 2 juta tetapi pemandu tersebut menolaknya kerana dia mendakwa sudah miliki 20 juta ditangannya. LKS berasa hairan kenapa bekas pemandunya ada simpanan sebegitu banyak walhal gaji dia cuma 6 ribu sahaja.

Pemandu LKS akhirnya mendedahkan bahawa ketika dia menjadi pemandu kereta beliau, LKS selalu membuat pesanan kepada pengurusnya melalui telefon, memberi arahan supaya membeli tanah atau saham yang mana satu. Pemandu tersebut memasang telinga dan secara tidak serius dan diam-diam membeli saham-saham yang LKS arahkan kepada pengurus beliau.

Lama kelamaan, selepas bermula secara kecil-kecilan bermain saham melalui curi-curi dengar arahan LKS kepada pengurusnya, pemandu tersebut berjaya mengumpul dana lebih 20 juta.


Kisah Driver Menolak Dari Menerima Cek 2 Juta Kisah Driver Menolak Dari Menerima Cek 2 Juta Reviewed by Unknown on Thursday, October 02, 2014 Rating: 5

No comments