Staff Non-Muslim Bentang Sejadah Untuk Heliza Helmi (2 Gambar)

Staff Non-Muslim Bentang Sejadah Untuk Heliza Helmi (2 Gambar) | Model Muslimah, Heliza Helmi melahirkan rasa kagum terhadap kakitangan Silky White yang memahami dirinya sebagai seorang Muslim.

Heliza berkata, ketika masuk sahaja waktu solat, kakitangan berkenaan yang bukan beragama Islam memberitahunya supaya menunaikan solat terlebih dahulu, kerana sudah masuk waktu Asar ketika itu.

Staff Non-Muslim Bentang Sejadah Untuk Heliza Helmi (2 Gambar)

“MasyaAllah.... ALLAH.. ALLAH.. ALLAH.. Semoga ALLAH memberikan taufik dan hidayah kepada mereka.

“Pagi tadi masa Ija baru sahaja sampai, ayat pertama yang mereka kata adalah, Heliza pergi makan dulu, kami akan ‘prepare’ kan untuk ‘you’ solat.

“Bila masuk sahaja waktu azan. Tau apa mereka kata. 'Okay, kita ‘break’ dahulu, bagi Heliza solat, ‘then' baru makan, ‘then’ baru ‘shoot’ balik.


"Handphone’ Ija, bila azan 'handphone' ni ada suara azan, waktu Asar tadi, Mereka sendiri yang ‘stopkan shooting’, dan mereka kata... 'Okay Heliza you solat dulu ok? ' Sejadah ni pun mereka yang 'prepare',” tulisnya di laman Instagram miliknya.

Dalam pada itu, Heliza menzahirkan rasa syukur kerana dirinya dapat solat tepat pada waktunya tanpa memberitahu kepada mereka tentang kewajipan tersebut.

"Allahu Akbar.. Ya Rabbi! Ya ALLAH  MasyaAllah. Terima kasih ALLAH... Solat tepat waktu dan Ija tak perlu 'mention' pun tentang solat tapi mereka yang ingatkan Ija.. MasyaALLAH........ Adakah kita sebagai Muslim ingat panggilan ALLAH? ,” tulisnya.

Staff Non-Muslim Bentang Sejadah Untuk Heliza Helmi (2 Gambar) Staff Non-Muslim Bentang Sejadah Untuk Heliza Helmi (2 Gambar) Reviewed by Unknown on Friday, October 17, 2014 Rating: 5

No comments