Tulisan Terbesar di Dunia Milik Nama Lelaki Arab Ini "HAMAD" (6 Gambar)

Tulisan Terbesar di Dunia Milik Nama Lelaki Arab Ini "HAMAD" ( Gambar) http://apahell.blogspot.com/2015/01/tulisan-terbesar-di-dunia-milik-nama.html

Tulisan Terbesar di Dunia Milik Nama Lelaki Arab Ini "HAMAD" (6 Gambar) | Di pulau berpasir di Abu Dhabi, Sheikh Hamad bin Hamdan Al Nahyan telah menulis sebuah Grafiti terbesar di dunia yang pernah ada. Hamad, keturunan ke 63 dari keluarga kerajaan Abu Dhabi sang jutawan, telah membuat namanya dalam huruf besar dua batu dan lebar setengah batu. 



Tulisan / grafiti itu begitu besar yang dapat dilihat dari luar angkasa (boleh dilihat dari Google Earth). Hujung “H” mencapai ke selat yang mengarah ke Teluk Arab, Hamad membuat dua huruf pertama dari namanya berjaya mengalirkan air.

Selain tulisan besar tersebut, beliau juga pernah disenaraikan dalam Guinness World Records kerana memiliki sebuah Willy Jeep terbesar di dunia.















Dan inilah rupa mamat yang bernama Hamad tu… apa pendapat anda?



Tulisan Terbesar di Dunia Milik Nama Lelaki Arab Ini "HAMAD" (6 Gambar) Tulisan Terbesar di Dunia Milik Nama Lelaki Arab Ini "HAMAD" (6 Gambar) Reviewed by Unknown on Thursday, January 08, 2015 Rating: 5

No comments